A Dévá-hoz kiadtak egy rövid előzetest, melyben a főszereplő lány egy villanykörtét szuggerál, azt sugallva, hogy azt telepatikus erővel képes ki-bekapcsolni. Később viszont már egy papnak gyón arról, hogy a hazugság bűnébe esett, azt mondta a barátnőinek, hogy képes csodát tenni a szemével. A film egy árvaházban élő albínó lányról, Katóról szól, aki a nyári szünetben összebarátkozik egy új önkéntessel, Bogival (Komán Boglárka), de barátságát csak úgy tudja kifejezni, hogy elárul valaki mást.


Szőcs Petra első nagyjátékfilmje a Biennale College Cinema tehetséggondozó programjának támogatásával készült, amelyre évente mindössze három projektet választanak ki. Ez az első magyar alkotás, amely a Biennale College Cinema közreműködésével jött létre. A film forgatókönyvét Szőcs Petra és Nagy V. Gergő írta közösen.

Nagy Csengelle a Déva című filmben

A rendező A kivégzés című rövidfilmjét – amely bizonyos szempontból a Déva előzményének is tekinthető – 2014-ben a budapesti Friss Hús rövidfilmfesztiválon, majd a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában vetítették, Csoszogj úgy című rövidfilmje pedig 2016-ban mutatkozott be a Friss Húson, amit sikeres nemzetközi fesztiválvetítések követtek. Mindkét film számos fontos nemzetközi díjat nyert, A kivégzés-t most teljes egészében megnézheted.A Déva producere Fülöp Péter, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Dunai László. A főbb szerepeket Nagy Csengelle, Mohamed Fatma és Komán Boglárka játsszák, a gyerekszerepekben a Dévai Szent Ferenc Alapítvány növendékei láthatók. A film az erdélyi Déván és Petrozsényben forgott.