A negyedik évad nyolc epizódja a hangsúlyokat a fiatalok közti kapcsolatokra, a szerelemre, a barátságra helyezi - emelte ki Zomborácz Virág rendező. A záróévadban ismét fontos szerepet kap a Balaton, de a korábbi északi parti helyszínekkel szemben most a déli parton, Balatonföldváron forgatott a stáb. Zomborácz Virág hangsúlyozta: a negyedik évadban sokkal árnyaltabbak lettek a karakterek. Arra törekedtek, hogy minden szereplőnek legyen szerelmi szála és egy munkával vagy a magánélet más területeivel foglalkozó története.

Király Dániel és Walters Lili (fotó: Piti Marcell / Egy nyári kaland FB-oldal)

Az Enikőt alakító Piti Emőke és a Levit játszó Király Dániel számára különleges volt az évad, hiszen nemcsak a vásznon, a magánéletben is egy párt alkotnak, és a sorozatban először álltak együtt a kamerák elé. Az Ákost alakító Fehér Balázs Benő és sorozatbeli karaktere életében is fontos szerepet kap a zene. A civilben doboló színész a sorozatban is egy zenészt játszik, a Lucát megformáló Walters Lilit pedig a déli parti naplementék varázsolták el. A Zsófit alakító Schmidt Sára, aki a kezdetektől forgat a sorozatban arról beszélt: fokozatosan komolyodik a történet és a karakterek is. Ezt bizonyítja a Rubóczki Márkó által játszott Bence figurája is, aki belekóstol a munka világába és elkezdi építeni jövőjét.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, valamint a Megafilm Service közös produkciójának nyolc epizódból álló negyedik, egyben utolsó, záró szériája április 27-től heti rendszerességgel, szombat esténként 19.30-tól lesz látható a Duna Televízión. A negyedik évad története az előző befejezéséhez képest egy év elteltével folytatódik, a fő helyszínek váltakozva a Balaton, valamint a főváros lesznek. Az epizódokban arra is választ kapnak a nézők, hogy a korábbi évadokból ismert párok - Zsófi és Bence, Luca és Ákos, Enikő és Levi, valamint Gábor és Boglárka - együtt tudnak-e maradni.

Forrás: MTI
Borítókép: Király Dániel és Walters Lili (Fotó: Piti Marcell / Egynyári kaland Facebook-oldal)