A rangos dokumentumfilmes seregszemléjén csütörtökön vetítik a Balaton Methodot, amely 18 zenekar, köztük a Quimby, a Punnany Massif, a Bin-Jip, a Middlemist Red és az Elefánt, valamint mintegy ezer további zenész közreműködésével készült - közölte Osváth Gábor, a film producere.

A filmet 2014 júliusa és 2015 januárja között forgatták, három évszakban, a műben a hazai alternatív pop/rock színtér előadóinak szokatlan, a legtöbb esetben vágás nélküli klipjei láthatóak összefűzve. Ez az első magyar mozifilm, amely közösségi finanszírozás bevonásával született meg.

A Balaton Method idén márciusban mutatkozott be a magyar mozikban, és kedvező visszhangra talált mind a kritika, mind a nézők körében. Idén ez az egyedüli magyar versenyfilm Jihlavában; a film a közép-kelet-európai régió legjobbjait bemutató Between the Seas szekcióban kapott helyet - ott, ahol tavaly Gerő Marcell Káin gyermekei című alkotása szerepelt sikerrel.

Osváth Gábor elmondta, hogy a Balaton Method producereként bekerült az Emerging Producers nevű programba, ahol Európa tizennyolc feltörekvő dokumentumfilmes producere találkozik egymással és a szakma fontos szereplőivel a fesztivál ideje alatt, valamint a jövő évi Berlini Nemzetközi Filmfesztivál során. A Balaton Method a nyáron kertmozikban és határon túli vetítéseken is sikerrel szerepelt, ősszel a Toldi mozi újra műsorára tűzi. A film a Boddah, a Filmpartners és a VisionTeam koprodukciójában készült, forgalmazója a Boddah.

(forrás: MTI)