Ahogyan korábban már megírtuk, a 27. Szófiai Nemzetközi Filmfesztivált március 16. és 31. között tartják, és versenyprogramjába Kárpáti György Mór Jövő nyár című nagyjátékfilmjét is beválogatták. A Begyulladva  nyert már díjat Cottbusban, és most egyedüli magyarként kerül be a szófiai programba.  

A Sofia Meetings két részből áll: a Feature Films Pitchingre olyan első, második és harmadik játékfilmeket várnak, amelyek co-producereket és forgalmazót keresnek, Work in Progress elnevezésű szekciójában pedig olyan filmek mutatkoznak be, amelyek már készülőben vannak, és az eddig leforgatott anyagaik alapján jelentős érdeklődésre számíthatnak. Friss bolgár és régióbeli játék- és rövidfilmeket mutatnak be, valamint olyan munkákat, amelyek korábban már megfordultak a Sofia Meetingsen.

Dudás Balázs első nagyjátékfilmje állami támogatás nélkül készül. Vígjátéki és drámai elemekben egyaránt gazdag, lendületes generációs film, egyedi közegben játszódó kifordított felnövéstörténet. Mivel úgynevezett "így jöttem"-filmről van szó, fontosnak tartotta a rendező, hogy a történetet ott tudják forgatni, ahonnan az egész indult, a városban, ami inspirálta a produkciót: Tiszaújvárosban. Főhőse nem hajlandó elfogadni a társadalom felé támasztott szabályait, ezért saját utakon próbál helytállni, ami egyre meredekebb helyzetekbe sodorja őt. Az alkotók drámai és humoros elemekben gazdag filmet ígérnek, ami valahol Ken Loach munkássága és a Trainspotting között lesz félúton, és persze most is felbukkan Dudás visszatérő színésze, Vilmányi Benett, aki a Larry után egy újabb izgalmas főszerepben mutathatja meg, micsoda kirobbanó erő van benne. A filmről hosszabban itt írtunk.

Begyulladva forgatása 2021 nyarán indult, saját források bevonásával a CineSuper, a Salamandra Film és a Hologram Film koprudukciójában, valamint kisebb-nagyobb támogatói hozzájárulásokkal, többek között Tiszaújváros önkormányzatától és az ott élőktől.

Bemutatóját 2023 végére várhatjuk.