"A Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriumának mandátuma 2009. december 31-én lejárt. A Magyar Mozgókép Alapítvány Alapítói a 2009. július 16-i, kibővített ülésükön megválasztottak egy öttagú jelölőbizottságot (tagjai: Bakos Edit, Durst György, Janisch Attila, Mikulás Ferenc és Tolmár Tamás.) A jelölőbizottság feladatául szabták, hogy vegye számba a magyar mozgóképes szakma aktuális, megoldásra váró feladatait, és ezekről, valamint a meghallgatottak tisztújításra tett javaslatait összegyűjtve és rendszerezve a felmerült kuratóriumi- és elnökjelöltekről tájékoztassa megbízóit.

A Jelölő Bizottság megbízásának megfelelően a 26 alapítóval és  a  Filmszakmai Kerekasztal tagjaival megbeszélést folytatott. Meghallgatta a Kuratórium jelenlegi tagjait, az MMKA Ellenőrző Bizottságának Elnökét, az MMKA főtitkárát és vállalkozási menedzserét, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium Kulturális Szakállamtitkárát. Tájékozódott az európai országok támogatási  rendszeréről, megismerkedett az állami  számvevőszék jelentéseivel, és elolvasott 18, ebben a tárgyban készített és hozzá eljuttatott tanulmányt. Meghallgatott több, a beszélgetések során javasolt, ill. jelentkezett kuratóriumi elnökjelöltet: Kőrösi Zoltánt, Muhi Andrást, Tarr Bélát, Tolvaly Ferencet, Andrew Vajnát.

Az interjúkon a Jelölő Bizottság legalább három tagja mindig részt vett. Egy-egy személy meghallgatására általában egy óra jutott. A beszélgetések eredményeként átfogó képet kaptunk a szakma véleményéről, ezt tárjuk most megbízóink, az Alapítók elé." - áll a Jelölő Bizottság munkáját összefoglaló beszámoló előszavában.

2009. december 19-én Kőrösi Zoltán József Attila-díjas írót választották a Magyar Mozgókép Közalapítvány kuratóriumának élére a szervezet alapító tagjai, majd 2010. január 8-án az MMK  alapítóinak döntő többsége kijelölte a következő 3 évre a kuratórium elnökét, majd tagjait. A Közalapítvány elnöke: Kőrösi Zoltán, kuratórium tagjai: dr. Bod Péter Ákos, dr. Baán László, dr. Kovács Árpád, Bognár Attila, Durst György és Bakonyi Veronika.

A 41. Magyar Filmszemlén a Magyar Filmművész Szövetség szakmai fórumán, illetve a Magyar Producerek Szövetségének rendes évi közgyűlésén is Kőrösi Zoltán, a MMK megválasztott elnöke volt a vendég. A minél hatékonyabb szakmai kommunikációt sürgető találkozón felmerült, hogy a JB munkáját összefoglaló dokumentumot, amely a filmszakma belső átvilágításának eredményeit összegzi, és egyben sorvezetőként szolgál az újonnan felállt Kuratórium számára, tegyék közzé és legyen hozzáférhető a legszélesebb filmes szakmai nyilvánosság számára.

A filmhu a dokumentumot beszerezte, és ezennel hozzáférhetővé teszi: a letöltéshez ide kell kattintani.