A filmfesztivál célja, hogy minél sokrétűbb képet adjon az érdeklődők számára a zsidóság rendkívül színes, és a többség számára ismeretlen világáról, mai állapotáról. A program összeállításánál döntő szempont volt mind a nemzetiségi, mind a műfaji sokszínűség.

A fesztivált György Péter nyitja meg, a megnyitó része lesz a napokban elhunyt Margitai Ági emlékének dedikált moziszék átadása. Az emléktábla és a szék a filmfesztivál ideje alatt a Művész moziban, utána pedig a Bálint Házban lesz elhelyezve.

A fesztivál nyitófilmje az a Kódjátszma (The Imitation Game), amely Alan Turing brit matematikus figuráján keresztül mutatja be a második világháború színfalak közötti küzdelmét, az angol és a német hírszerzés, illetve kódfejtők harcát. A világháború sorsát nagyban befolyásoló események Benedict Cumberbatch és Keira Knightley főszereplésével elevenednek meg; a film a téli Oscar-szezon egyik favoritja. Szintén különleges filmélményt kínál a Gett - Viviana Amsalem pere című film. Az alkotás központi figurája egy válni készülő izraeli nő megpróbáltatásain keresztül mutat be egy férfiak uralta világot, amelyben a társadalmi konvenciók és merev vallási szabályok lehetetlenné teszik a szabad életet. A Gett szerepelt a 2014-es Cannes-i Filmfesztiválon, a jeruzsálemi filmfesztiválon júliusban pedig elnyerte a legjobb filmnek járó elismerést és a közönségdíjat.