A magyar filmeket illetően Gothár Péter 2003-as Szemle-fődíjas alkotása, a Magyar szépségnyitotta a szezont. Az augusztus végén startolt alkotásnak nem tett jót a hosszú várakozás. Legalábbis ami a látogatottságát illeti: a három kópiával futott filmre országszerte mindössze mintegy ötezer néző ült be a moziba. A szintén augusztus végén debütált Egyetleneim öt kópiával kétszer messzebbre jutott: a premier óta eddig tizenkét ezren látták. Csurdi Gábor, a filmet forgalmazó Budapest Film munkatársa szerint a művészfilmek között magas nézettséget produkáló Egyetleneim sikere mögött az a tendencia húzódik, miszerint a fiatal rendezők filmjeire a zömében fiatal közönség könnyebben mozgósítható.

Ezzel a második nagyjátékfilmjét jegyző Goda Krisztina is egyetérthet, mivel a tavalyi Csak szex és más semmi400 ezer főt meghaladó nézettségi rekordját idén a Szabadság, szerelemmenetelésével fejelte meg. Igaz, a filmet rendhagyó marketing-aktivitás és kiemelkedő kópiaszám (41+1) mellett sikerült az október 23-iki bemutató óta eltelt másfél hónap alatt a négyszázezres látogatottság fölé tornászni. A Szabadság, szerelem tarolása ellenére jól teljesített a szeptemberben bemutatott Mansfeld(körülbelül 80 ezer) és a Budakeszi srácok, ráadásul mindkettőt a Vajna-produkciónál jóval alacsonyabb kópiaszámmal forgalmazzák – a Budakeszi  srácok 7 kópia mellett produkált összesen 15 ezres nézőszámot.

Az idei őszi eresztésben a Szabadság, szerelem mellett eddig a Kabay-Gyöngyössy páros legújabb remakeje, a szeptember 28-án debütált Egy bolond százat csinállépte át a százezres nézettséget. Mint azt a forgalmazó HungaroTop képviseletében nyilatkozó Prukner Páltól megtudtuk, a film mintegy 50-60 ezer nézőt vesztett a szeptember végi események miatt, a forgalmazó azonban így is összességében körülbelül 150 ezres nézőszámra számít a kisebb mozikban még mindig hozzáférhető film esetében. Prukner szerint egyébként kifejezetten jól teljesítenek a HungaroTop kisebb kópiaszám mellett forgalmazott alkotásai. A szeptember 7-én bemutatott Randevú ugyan csak 4800 néző körül zárt, de Jancsó Miklós legújabb Kapa-Pepe története, az Ede megévé ebédem az elmúlt másfél hónap alatt négy kópia mellett is körülbelül 6000 főt mozgósított, a szintén négy kópiával futó Csoma-legendárium nyolcezres látogatottságát pedig egyenesen sikerként könyveli el a forgalmazó. Az idei Szemle-nyertes Taxidermia eddigi körülbelül 25 ezres látogatottsága már a hab a HungaroTop tortáján.

Az elmúlt két hétben bemutatott filmek közül aSztornóra voltak a legtöbben kíváncsiak: az öt kópiával futó filmet eddig 5500-an látták. A Madárszabadító, felhő, szél és a legutoljára bemutatott Vadászat angolokra 1500 néző körül áll.