A többek között Török-Illyés Orsolya, Hajdu Szabolcs, Szabó Domokos, Nyitrai Illés és Péva Ibolya szereplésével készült Melegvizek országát a 2021-es FID Marseille fesztivál Other Gems szekciójában mutatták be. A francia fesztiválok érdeklődése azóta sem lankad, idén a párizsi L'Europe autour de l'Europe-on aratott sikert a Buharovok művésznéven ismert rendezőpáros, Hevesi Nándor és Szilágyi Kornél a legjobb fikciós filmnek járó Sauvage Awardot hozták el a fővárosból. 

"Gratulálunk mindenkinek aki részt vett a film elkészítésében, nektek köszönhetjük!!! Az üvöltő farkas nektek is vonyít!" - örvendeztek az alkotók a film FB-oldalán. A L'Europe autour de l'Europe-t 2006 óta rendezik meg, zsűrijében olyan kiválóságok ültek az évek során, mint Krzysztof Zanussi vagy a francia filmkritika egyik legfontosabb alakja, Jean Douchet. 

A társadalmi hierarchia felszámolását a tanító növényekre és mester-palántákra bízó filmnek nem ez az első fontos kitüntetése, a tavalyi év végén a Belgrádi Szerzői Filmek Fesztivál zsűrije fődíját nyerte el.

A L'Europe autour de l'Europe fesztiválon egy másik magyar alkotást is díjaztak, Nagy Borbála Pannónia dicsérete című kisfilmje különdíjjal távozott.

forrás: Cineuropa