Ez egy különálló filmes válogatás, amelyet a Cannes Cinéma hívott életre, és párhuzamosan fut a fesztivállal május 19. és 25. között. Olyan filmeket mutatnak be, amelyek különösen érdekesek lehetnek 13 és 15 év közötti gyerekek számára. Az a cél, hogy a saját korosztályukról szóló filmeken keresztül ismerjenek meg más kultúrákat és fedezzék fel a filmművészetet.

Az idei programba Schwechtje Miháy elsőfilmje mellett nyolc másik alkotást hívtak meg, a listát ide kattintva találod meg. A zsűri diákokból áll. Az RLSM számos fesztivált megjárt már az elmúlt hónapokban: meghívták Tallinba, Cottbusba, a spanyolországi Tarragonába, legutóbb a prágai Fabiofesten vetítették. Moldovai Katalin diplomafilmjét, az Ahogy eddig-et a cannes-i fesztivál Cinefondation szekciójába hívták meg.

Netes románcnak indul, valami durvább lesz belőle

Megérkezett az első igazán 21.századi témát választó magyar tinidráma, ami ráadásul szórakoztató is lett. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) kamaszkorú szereplőit könnyű megkedvelni, szirupos románcok helyett pedig a közösségi média és a féktelenül tomboló hormonok veszélyes elegyét kapjuk tőle a nyakunkba.