Csuja László és Nemes Anna Szelíd című filmje nyerte a Discovery Awardot a 30. Raindance Filmfesztivál nagyjátékfilmes kategóriájában. Az Oscar- és BAFTA-kvalifikáló függetlenfilmes fesztivál október 26. és november 5. között zajlott Londonban.

A Szelíd egy női testépítőről (Csonka Eszter) szól, aki együtt él edzőjével. Hogy megnyerjék a világbajnokságot, a nőnek komoly áldozatot kell hoznia. Eközben különös kapcsolatba kerül egy titokzatos férfival a találkozás pedig mindent megváltoztat, amiben a nő addig hitt. Kritikánk itt olvasható róla.

A Szelíd a Sundance-en tartott januári világpremierje óta járja a világot és gyűjti a nemzetközi díjakat. Duplán díjazták Brüsszeli Nemzetközi Filmfesztiválon, az amerikai Cleveland Nemzetközi Filmfesztiválon, majd nyár közepén különdíjat kapott Palicsban. A film főszereplőjét, Csonka Eszter alakítását Kolozsváron díjazta a zsűri, Csuja László és Nemes Anna pedig a németországi Wiesbadenben kapták meg a legjobb rendezés díját. Legutóbb októberben, a luxemburgi CinÉast fesztiválon a legjobb film díjával jutalmazták.

Forrás: Raindance