A női testépítőről szóló, Csonka Eszter világbajnok főszereplésével készült film mellett további 11 alkotás vesz részt a versenyprogramban. Közülük választja ki a zsűri, ki kapja meg a legjobb filmnek járó Arany Torony-díjat, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot és a zsűri különdíját, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak vélt alkotásra.

A versenyprogramba egyebek mellett bekerült még az osztrák Ulrich Seidl Rimini című filmje, a szerb Stefan Arsenijevic Strahinja Banovic című alkotása, a francia Michel Hazanavicius legújabb filmje, a Coupez! (Ennyi!) című zombikomédia, valamint az olasz Lorenzo d'Amico De Carvalho Gli anni belli (Azok a szép évek) című filmje is.

Az időszerű problémákkal foglalkozó Párhuzamok és ütközések című kategóriában mutatják be Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című alkotását. Az idén is külön válogatást kapnak a magyar filmek, ezek listáját azonban még nem közölték.

A fesztivál életműdíját, a Lifka Sándor-díjat Dusan Kovacevic szerb író-rendező, valamint Michel Hazanavicius francia forgatókönyvíró-rendező érdemelte ki. A díjat minden évben egy szerb és egy nemzetközi alkotónak ítélik oda. Az első szabadkai mozit létrehozó Aleksandar Lifkáról elnevezett elismerést két éve Enyedi Ildikó vehette át.

A palicsi filmfesztiválon tizenöt kategóriában több mint 130 filmet mutatnak be.

forrás: MTI