A torinói lóval indul a szarajevói filmfesztivál

Július 23-án este Tarr Béla legutóbbi filmje, A torinói ló nyitja meg a 17. szarajevói filmfesztivál játékfilm versenyét – tudatta a Magyar Filmunió. A térség megkerülhetetlen filmművészeti fórumává avanzsált rendezvény a világhírű magyar rendező jelenlétében gálavetítésen mutatja be a Berlinale nagydíjával és FIPRESCI-díjával kitüntetett alkotást. Tarr Béla a szarajevói filmfesztivál kereti között megrendezett Talent Campus-on mesterkurzust tart fiatal filmeseknek. A „Szarajevó Szíve” díjért folyó rövidfilmversenybe, amelynek programját több száz nevezésből válogatták, két alkotás is meghívást kapott Magyarországról. Till Attila Filmszemle nyertes, majd Cannes-ban is bemutatott Csicska című rendezése és Zomborácz Virág Valami kék című filmje indul a szarajevói versenyben. A dokumentumfilmek között Sós Ágnes Láthatatlan húrok - A tehetséges Pusker nővérek című portréfilmje versenyez. A szarajevói filmfesztivál koprodukciós fórumára, a CineLinkre Horváth Lili és Nemes Gyula kapott meghívást legújabb filmtervével.

 



Nézd meg a Valami kék előzetesét!


Véget ért a Csalfa Karma

Véget ért a Life.hu internetes sorozata, a Csalfa Karma. A teljes szériát eddig 960.000-szer töltötték le, televízióban pedig megduplázta a LifeNetwork nézőinek számát. Az Origo Zrt. sikerként könyveli el úttörő vállalkozását, amely jócskán meghaladta az előzetes elvárásokat. Hamarosan kiderül, hogy készül-e újabb széria. A websorozatot hetente háromszor láthattuk a Life.hu női portálon, a tévézők pedig a LifeNetwork-ön nézhették a heti összefoglalót. Az egyes webizódokat az interneten átlagban 40.000 ember követte, a teljes évadot pedig közel 1.000.000-szor töltötték le. Az epizódok a továbbiekben is fent maradnak az interneten.

csalfa_karma_500

Csalfa Karma


Kávészünet Dunaújvárosban

A Syntax Films Entertainment függetlenfilmes műhely évek óta készít mozgóképeket saját forgatókönyvből, saját zenével amatőr illetve profi színészekkel. Legújabb alkotásukat, a Kávészünetet július 30-án mutatják be az I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztiválon, amelynek előzetese itt látható.