A kiemelkedő nézőszámok alapján immár kétségtelen, hogy a Kontroll rendezőjének magyarországi visszatérése és Ambrus Attila kalandos életútja kellően megmozgatta a hazai nézőket. A Szalay Bence, Schneider Zoltán és Móga Piroska főszereplésével készült életrajzi/bűnügyi film, A Viszkis az első héten nem kevesebb, mint 65.773 főt vitt be a moziba, ezzel pedig az idei év harmadik legjobb jegyeladásait hozta hazai premierként. A rekordot eddig Herendi Gábor történelmi kalandfilmje, a Kincsem tartja 72.089 nézővel, amíg a második helyen Csupó Gábor zenés vígjátéka, a Pappa Pia áll a maga 70.658 nézőjével. 

Schneider Zoltán és Szalay Bence (Kép forrása: InterCom/ Szabó Adrienn)

A látványos akciójelenetekben bővelkedő, 1,1 milliárd forintos költségvetésből készült alkotás Ambrus Attila erdélyi éveitől indulva, sikertelen jéghokis karrierjén keresztül, fővárosban elkövetett merész bankrablásokig és az őrizetből való megszökéséig követi nyomon a 20.századi Rózsa Sándorként elhíresült bankrabló életét. A forgatás helyszínére tavaly stábunk is kilátogatott, ahol a film alkotóit és szereplőit is kérdeztük a film munkálatairól. Antal Nimród rendező akkor elmondta: ,,szórakoztató közönségfilmet akar készíteni, és szerinte ehhez megtalálta a tökéletes történetet, ami akciótól komikumig mindenféle attrakcióra lehetőséget kínál”.

A Viszkis: A közkedvelt bankrabló balladája

A Viszkissel egy feszes, izgalmas moziélményt kapunk, amely ugyan nem ás túl mélyre, viszont teljesen magával ragad, igazi nézővé tesz, sodró lendületével a csendesebb percekben sem hagyja lankadni a figyelmet...Tovább a kritikához

Az Antal Nimród által írt és rendezett film címszerepet Szalay Bence, Ambrus szerelmét, Katát Móga Piroska (interjúnk vele itt olvasható), a bankrablót vallató Bartos nyomozót Schneider Zoltán, a Viszkis bűntársát pedig Klem Viktor alakítja. A film operatőre Szatmári Péter, producere Hutlassa Tamás (akivel itt beszélgettünk), forgalmazója az InterCom.

Borítókép forrása: InterCom/Szabó Adrienn