Jótékonysági vetítéssel fotytatódik az Egy nő fogaságban alkotóinak és forgalmazójának kampánya az emberkereskedelem áldozatainak segítése érdekében. A különleges esemény célja, hogy segítséget nyújtsanak az áldozatoknak megtenni az első lépéseket egy szabad és független élet felé. A befolyt összeget teljes egészében az áldozatok megsegítésére fordítják, támogatják egy védett ház és egy menekitő autó működését, az áldozatok rehabilitációját, valamint egy országosan terjesztett támogató füzet elkészülését a segítségnyújtás lehetőségeiről és a segítő szervezetek elérhetőségeiről.

Program

19:00 h // FILMVETÍTÉS

AKI BÚJT, AKI NEM - kisjátékfilm, 2018, 10 p., r.: Schwechtje Mihály

Egy szegény magyar faluba érkezik egy drága autó. Az utcán bújócskázó gyerekeket nagyon érdekli a kocsi, a sofőr megengedi, hogy egyenként beüljenek, legnagyobb boldogságukra minden gombot kipróbálhatnak. A sofőr mindenkivel nagyon kedves, közvetlen. Elindul a játék.. . Schwechtje Mihály filmes és színházi rendező 2018-ban, a Friss Hús fesztiválon debütált rövidfilmje azt mutatja be, mi lehet a sorsa évente közel egy falunyi, periférián élő gyereknek.

CSICSKA - kisjátékfilm, 2011, 20 p., r.: Till Attila

Balogh István egy vidéki tanyán élő földművelő gazda, aki rettegésben tartja a feleségét és a gyerekeit. Mivel éppen hogy csak fent tudja tartani magát és a családját, az istállóban úgynevezett "csicská"-t, vagyis tulajdonképpen rabszolgát tart, akit minden szempontból állatként kezel. Till Attila riporter, műsorvezető, rendező 2012-ben Európai Filmdíjra jelölt, feszült hangulatú kisjátékfilmjét a hasonló szituációt túlélt emberek beszámolói és a témához kapcsolódó híradások inspirálták.

EGY NŐ FOGSÁGBAN - dokumentumfilm, 2017, 89 p., r.: Tuza-Ritter Bernadett

A film egy csicskasorban élő nő sorsát követi nyomon, aki kilátástalan helyzete ellenére elhatározza, hogy 10 év után megpróbál kitörtni a fizikai és lelki elnyomásból, hogy visszayerje szabadságát és lányával új életet kezdjen. Tuza-Ritter Bernadett felkavaró alkotása az első magyar egészestés dokumentumfilm, mely bekerült a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába. A filmet közel 80 nemzetközi fesztiválon vetítették, melyeken 28 díjat nyert, majd 2018-ban Európai Filmdíjra jelölték. A magyar és nemzetközi filmkritikusok a legjobb dokumentumfilmnek járó Fipresci-díjjal ismerték el.


21:00 h // BESZÉLGETÉS AZ ALKOTÓKKAL ÉS SZAKEMBEREKKEL

Beszélgetés Tuza-Ritter Bernadett, Till Attila rendezőkkel, valamint De Coll Ágnes emberkereskedelmi szakértővel és Toszecky Renáta védett ház koordinátorral. Moderátor: Bombera Krisztina.

Időpont: 2019. május 20.

Helyszín: TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
1094 Budapest, Liliom u. 41.

Támogatói jegyárak: 5000 Ft, 10000 Ft, 15000 Ft
Normál jegyár: 2000 Ft

A vetítés Facebook-oldalát ITT találod.

Forrás: ELF Pictures / Borítókép: Egy nő fogságban