A fesztiválra a tavalyi évben több mint 12 ezer látogató érkezett, a programban a vetítések mellett szakmai rendezvények, vitafórumok és kerekasztal beszélgetések is helyet kapnak. A Chagrin Documentary Film Festivalt az amerikai MovieMaker Magazine évről évre a világ 50 legjobb filmfesztiválja közé sorolja. Az Alla Zingara október 4-én 19:30-kor lesz látható a Chagrin Valley Little Theatre-ban.

A film a világhírű, mégis sajátosan magyar 100 Tagú Cigányzenekar és rendkívüli muzsikusainak történetén keresztül mesél a zene falakat ledöntő, egységet kovácsoló és felemelő erejéről.
Megismerhetjük a 100 Tagú Cigányzenekar néhány tagjának életét, a zene életükben betöltött szerepét, amely a legnehezebb helyzetekben nyújthat számukra kapaszkodót, és nem ritkán több nemzedéken keresztül öröklődik. Miközben betekintést nyerünk a zenészek és az együttes hétköznapjaiba, a zenekar hónapokon keresztül arra készül, hogy visszatérjen egykori nagy sikereinek helyszínére, Moszkvába.


Az Alla Zingara a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, rendezője Halász Glória, aki többek között a Mi ez a cirkusz?, a Három tánc és a Rupa butikja című filmek alkotója, utóbbi elnyerte az ENSZ filmfesztiváljának fődíját az Egyesült Államokban.