A színész nem tudott olaszul, amikor megkeresték a következő Nanni Moretti film, A jövő napja (Il sol dell’avvenire) szereplőválogatása ügyében, így megkérte olaszul kiválóan beszélő öccsét, hogy tanítsa meg neki a szövegét – mesélte Anger az RTL Klub Reggeli című műsorában.

Az olasz nyelvet nem kellett anyanyelvi szinten elsajátítania a szerephez, hiszen a karaktere egy magyar cirkusz társulati tagjaként érkezik Rómába 1956-ban: a fiktív Budavári Cirkuszt a forgatókönyv szerint a kommunista párt rendeli az olasz fővárosba. A társulat története ugyanakkor csak egy film a filmben, A jövő napja középpontjában egy '56-os filmet rendező férfi áll, akit maga Nanni Moretti alakít. Anger Zsolt egy hónapig forgatott Rómában, és bár itthon már több külföldi produkcióban is vállalt kisebb szerepeket, ez volt az első alkalom, hogy külföldön készülő filmben dolgozott. Anger az utóbbi években számos magyar filmben is fontos szerepet, olykor főhőst játszott, például a Post Mortemben, a Trezorban vagy a Budapest Noirban is.

Nanni Moretti saját rendezéseiben gyakran vállal főszerepet, munkái önreflexívek és személyesek, a saját életéről, a rendezőként előtte álló kihívásokról szólnak. Filmjeiben olyan sztárok tűnnek fel, mint Michel Piccoli, John Turturro vagy Margherita Buy. Moretti az európai fesztiválok visszatérő vendége, 2001-ben Arany Pálmát nyert A fiú szobája című filmmel, korábban pedig Ezüst Oroszlánnal (Édes álmok, 1981), illetve Ezüst Medvével (A mise véget ért, 1986) is díjazták.

Nanni Moretti színész, rendező

A címlapképen Anger Zsolt látható.