Idén tizennegyedik alkalommal rendezik meg a legnagyobb és legrégebbi hazai animációs fesztivált, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, azaz a KAFF-ot, mely története során kiegészült az Európai Játékfilm és TV-Film Fesztivállal, ahol a legfrissebb európai alkotásokból látható sokszínű merítés.

Az animációs filmekről való diskurzus fellendítését segítve kritikaíró versenyt hirdet a Dot & Line a KAFF-al közösen, melyen 30 év alatti magyar fiatalok vehetnek részt. Az írásokat a magyar versenyprogram rövid- és diákfilmjeiről, valamint sorozatepizódjairól várják, emellett lehet írni az Európai Játékfilm és Tv-Film fesztivál sorozatairól és speciáljairól is. A választható filmcímek ezen és ezen a linken érhetők el, megtekintőt biztosítanak hozzájuk.

Lorenzo Mattotti: Medvevilág Szicíliában (Európai versenyprogram)

A beérkezett írásműveket a Dot & Line által felkért szakemberek bírálják el, és a közlésre alkalmasnak talált szövegeket megjelentetik a Dot & Line, valamint a KAFF oldalán.
A versenyen díjakat is osztanak: az első három helyezett 150.000, 100.000, illetve 50.000 forintos pénzjutalomban részesül és meghívást kap a fesztivál június 22-ei díjátadójára.

A kritikaíró verseny zsűritagjai: Herczeg Zsófi, a Dot & Line alapító-szerkesztője, a Friss Hús Budapest animációs program koordinátora; Kránicz Bence, a Filmvilág, a Prizma és a 24.hu filmkritikusa, és a Filmvilág képregényrovatának szerkesztője; Soós Tamás, a VOX, a Filmvilág, a Filmtett, a Recorder és a Revizor filmkritikusa.

Tóth Luca: Lidérc úr (Magyar versenyprogram)

Az írások terjedelme 2000-4500 karakter. Egy pályázó több kritikát is küldhet, de ez önmagában nem jelent kedvezőbb elbírálást. Beküldési határidő: 2019. június 12.

Jelentkezni a kaff.hungary@gmail.com címen lehet megjelölve, hogy mely alkotás(ok)ról küldjenek megtekintőt. A kész pályaműveket ugyanerre a címre várják a szervezők. A magyar versenyprogram filmjeit itt, az európait pedig itt lehet böngészni. 

Forrás: KAFF