A forgatás előreláthatólag augusztus második felében fejeződik be, a kész film premierjét pedig a 2003-as Filmszemlére ígéri a Duna Műhelyt vezető Durst György producer és az alkotók. A Tesó a Dyga Zsombor rendező, Horváth Árpád operatőr, Lovas Balázs forgatókönyvíró s Czakó Judit vágó felállású Akna Film első nagyjátékfilmje, mely mozinézők elé kerül.
Adott a lakótelep. Benne a nagylakás. Abban Artin, a huszonöt évesen is kamasz mentalitással bíró, lakótelepfüggő zenebuzi, és bátyja, Nate a lyukból lyukba menekülő, szexfüggő pornóíró. Aztán ott van a szomszéd kislakás. Benne anya és két iksszel fiatalabb szeretője - de csak egy ideig. Anyáék vidékre költöznek, s a két fiú ott marad két lakással egy család nélkül.

Nate azt akarja, öccse költözzön a megüresedett kislakásba, akinek viszont esze ágában sincs 90 m2-t feladni 30-ért. A tesók közt elindul a „Túrjuk ki egymást az otthonunkból” című állóháború. A kölcsönös szivatásoknak traumatikus esemény vet véget. Nate lefekszik egy szőke lánnyal, akivel épp pár hete kefélt – csak egy a bökkenő: nem ismer rá a lányra. A szöszke nő nemcsak Nate kocsiját, de hcmsovén öntudatát is ripityára zúzza. A megjuhászodott Nate békejobbot nyújt testvérének.

Artin egy koncerten összefut a szőke lánnyal, Annával, a biciklisfutárral. Flörtölnek, kóstolgatják egymást, összemelegednek. Az Egyetlen Nagy Szerelem van kialakulóban, de Artin megretten: mit fog szólni a bátyja, hogy összejött a balhés nővel? Meglepetésére Naténél még mindig tart a hippibéke, s a legpozitívabban viszonyul a helyzethez és Annához. Talán túl pozitívan is – Artin félelme egyre nő: háta mögött románc szövődik Nate és Anna között. Hisz a szemérmes Artin még csak egy csókig sem jutott el, míg Naténak már kétszer is megvolt a nő. Végül mélyülő paranoiája beigazolódni látszik, mikor Anna lakásán rálel Nate napszemüvegére. Artin kiakad – felrúg mindent és kirúg mindenkit. Otthagyja Natét és Annát, legyenek boldogok. Az önsajnálatában fuldokló fiú a lakótelepen bujdosik, Nate és Anna hiába keresik. Mikor aztán egy átivott éjszaka után hazatér, ott találja Natét a nővel. De egy másik nővel.

A hirtelen kitisztuló fiúnak most aztán össze kell kapnia magát: hogy szerzi vissza szerelmét?