Április 3–10-e között az arizonai Phoenixben 14. alkalommal rendezték meg az USA egyik „legkúlabb” nemzetközi filmszemléjét. A főként sci-fi és horror témájú filmekre koncentráló egyhetes fesztiválon hazánkat a The Developer – A Hívó című 17 perces alkotás képviselte, amely elnyerte a legjobb sci-fi kisfilm díját.

A filmet rendezőként Odegnál Róbert jegyzi, aki korábbi díjnyertes RÉV című képregényét Horváth Áron forgatókönyvíró segítségével álmodta vászonra. A két filmes producerként is gondozta a filmet, amely Romwalter Judit és a Sparks támogatásával, illetve saját forrásból valósult meg.

A történet helyszíne az utópisztikus jövő Budapestje, „fővárosunk, ahogyan sohasem akartad látni”. A Sin City atmoszféráját idéző történet hőse egy diktatórikus világ sötét karaktere, a Hívó (Mohai Tamás megformálásában), aki egy különleges drog hatása alatt fotópapírba képes égetni a múlt és a jövő rejtett képeit. 

THE DEVELOPER trailer. A city where you would never want to live. A job that should not be accepted. from Robert Odegnal on Vimeo.

A Hívót a hazai közönség a BUSHO és a Friss Hús 2.0 filmfesztiválokon tekinthette meg. A kisfilm külföldön az arizonai siker előtt megmérettette már magát az athéni sci-fi és fantasy, illetve a leedsi filmfesztiválon is. Május elején pedig szinte egy időben vetítik Torontóban és a neves londoni sci-fi filmfesztivál versenyprogramjában. Míg itthon legközelebb a Mediawave-en, valamint a MAFSZ függetlenfilm fesztiválján lesz látható.

A pozitív visszajelzéseken felbátorodott alkotók, Horváth Áron és Odegnál Róbert, már dolgoznak A Hívó univerzumában játszódó egészestés film megírásán.