Az Élősködők történelmet írt a 2020-as Oscar-gálán, első nem angol nyelvű alkotásként nyerte el a legjobb film díját, és ehhez még további három aranyszobrot gyűjtött. A világ szeme Pong Dzsunho rendezőre szegeződött, ő azonban egyetlen projekt mellett sem kötelezte el magát. Egészen mostanáig: a Deadline úgy értesült, hogy egy veszélyes küldetéseket elvégző klónról készít sci-fit, a főszerep eljátszásáról pedig Robert Pattinsonnal folytatnak tárgyalásokat.

Az egyelőre cím nélküli film alapjául Edward Ashton Mickey7 című megjelenés előtt álló regénye szolgál. A távoli jövőbe repít a történet, ahol expedíciót indítanak egy jégbolygó kolonizálására. A várhatóan veszélyes feladatok elvégzése Mickey-re hárul, és ha meghal, egyszerűen csak újraklónozzák. A név melletti hetes szám azt jelenti, hogy már hatszor meghalt. Egy sikertelennek vélt küldetésből visszatérve azzal szembesül, hogy máris felcserélték Mickey8-ra, emiatt titokban kell tartania a személyazonosságát és még az űrkolónia megmentésének feladata is rá hárul.

Robert Pattinson a Tenet című filmben

Pattinson az elmúlt években izgalmasnak hangzó filmek egész sorában bukkant fel: élete egyik legjobb alakítását nyújtotta A világítoronyban, szintén lehengerlő volt a Good Time-ban, sci-fit forgatott Claire Denis rendezővel (Csillagok határán) és fontos mellékszerepben bukkant fel a Z, az elveszett városban. Jó ízléssel válogat a kisebb és nagyobb léptékű filmek között, márciusban Batmanként láthatjuk a mozikban.

Minden jel szerint Mickey szerepére kérték fel Pattinsont, és ha leszerződik, Mickey klónjaiként több szerepben is feltűnik majd, akár csak Sam Rockwell a Holdban. Ahogy a színész, úgy Pong Dzsunho számára sem ismeretlen terep a sci-fi, a Snowpiercer egyértelműen ebbe a műfajba illeszkedik, az Okja és A gazdatest pedig elemeit használja fel a zsánernek.