Hasonlóan a friss Oscar-díjas Jane Campionhoz, aki szintén a streamingszolgáltatónak készítette A kutya karmai között című westernjét, Bigelow is a Netflixnél kezd új projektbe, Aurora címmel. Az új film David Koepp júniusban megjelenő, azonos című regényét adaptálja, a forgatókönyvet maga az író készíti. Koepp már tapasztalt forgatókönyvíró, olyan filmekben dolgozott, mint a Mission: Impossible vagy a Jurassic Park.

Az Auroraegy katasztrofális, világméretű válság közepette a társadalmi rend összeomlásával küzdő szereplők" sorsát követi – írta a The Hollywood Reporter a Netflix Twitter-bejegyzése nyomán. A regény a fülszöveg szerint az illinois-i Aurorában játszódik, ahol Aubrey Wheeler és tizenéves fia egy óriási áramkimaradás közepette beköltözik Wheeler elhidegült bátyja, a Szilícium-völgy egy vezérigazgatója bunkerébe, melyet a sivatagban az efféle apokaliptikus eseményekre épített. Találkozásuk globális és személyes számvetésekhez vezet.

Bigelow a 2017-es Detroit óta nem rendezett nagyjátékfilmet. Első kommersz sikeréhez, a Kék acél című, 1989-es filmhez hasonlóan legutóbbi munkájában is érinti a jogos rendőri eljárás és a túlkapás közötti határvonal terhelt témáját.

Kathryn Bigelow Kék acél című filmje a Műcsarnok Filmkör tavaszi sorozatának keretein belül április 6-án, szerdán, 18 órától lesz látható Budapesten.