Kárpáti György Mór negyedéves rendezőszakos hallgató Enyedi Ildikó osztályában a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Erdő című tizenkét perces kisfilmje meghívást kapott a Berlinale rövidfilmes programjába, ahol huszonhat ország huszonkét filmjével versenyzett az Arany Medvéért. „Az Erdő-nél dicsérték, hogy kihagyásokkal operálok, hogy a film kellően távolságtartó és utána kérdések maradnak a nézőben. Ennek nagyon örültem, mert egyszerűen gondolkodom a saját filmemről, nyersen akartam megcsinálni, engem is a homály izgatott és mások is ezt tartották érdekesnek.” - mondta a reakciókról a rendező Kárpáti.

"Az erdőben gyilkosság történik. Balázs ijesztően közel kerül az ügyhöz. Az élmény egyre jobban nyugtalanítja." - áll a kisfilm szinopszisában. A rendező az interjúnkban elmondta, hogy egy korábbi emléke inspirálta a filmet: "Évekkel ezelőtt a Normafán voltam, esti órákban, tehát alkonyatban szembe jött velem egy elég furcsa alak, és valahogy azonnal bevillant vele kapcsolatban, hogy gyilkos. Valahogy úgy világított a szeme, vagy úgy szürkéllett, nem tudom... A gyilkos, aki visszatért a tett helyszínére. Ijesztő képzetáramlás volt, el is húztam onnan gyors léptekkel. Elkezdtem erről fantáziálni. Gondolkoztam, hogy milyen lehet, ha valaki véletlenül egy bűntény részleteinek szemtanújává válik, hogyan hat rá ez a sokkélmény."

Az Erdő című 12 perces filmet 2011. március 3-án 20 órakor vetítik a Toldi moziban - a vetítés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.