A külföldi dokus és környezetvédelmi fesztiválok között rendszeresen feltűnő Új Eldorádót eddig hat különböző országban vetítették: Romániában, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Kanadában és Franciaországban. Ez a sor most tovább bővül Olaszországgal, ahol Triesztben az Alpok-Adria Filmfesztiválon lesz látható Kocsis Tibor négy éven át forgatott dokuja a versenyprogramban. (Szintén ezen a mustrán vetítik még Janisch Attila Másnapját is.)

Trieszt mellett a film most indul egy németországi bemutatókörútra. „Még októberben Freiburgban megnyerte a film az Ökomédia Fesztivált, és meghívást kapott egy január végén február elején zajló körútra” – számolt be a rendező. Az Új Eldorádót németországi főiskolákon és egyetemeken fogják levetíteni.

„Márciusban a stuttgarti Magyar Intézet meghívására négy német nagyvárosba jut el a Verespatakról forgatott doku. Még ugyanebben a hónapban szintén a helyi Magyar Intézetnek köszönhetően Londonban, a Soho egyik mozijában is levetítik az Új Eldorádót. Áprilisban pedig utazom a filmmel Taiwanra egy ottani környezetvédelmi filmes seregszemlére.”

Kocsis Tibor alkotásával kapcsolatban a legújabb fejlemény, hogy március második felében elkészül a kétlemezes DVD-változat, amelynek bónuszai között lesz ökofogalomtár, amely főként az iskolásoknak lehet hasznos. További extraként pedig megtekinthető lesz egy, a Kárpát-medence környezetvédelmi szempontból kritikus helyszíneit bemutató dokumentumfilm is.

Az Új Eldorádó szerepel a 36. Magyar Filmszemle dokus versenyprogramjában is, február 1-én 14.15-kor az Aquincum teremben és 2-án 16.15-kor a Hűvösvölgy teremben fogják levetíteni.

Kocsis Tibor következő filmes tervével is témánál marad: jelenleg egy környezetvédelmi témájú játékfilm forgatókönyvén dolgozik.