A film az alkotók összefogásával, állami támogatás nélkül készült, és szülinapi ajándék lett belőle. A dunaújvárosi független filmes csapat ugyanis ezzel az alkotással ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját. Nagyon kevés pénzből, sok szeretettel. Filmográfiájuk például olyan címeket rejt, mint a 2001-es Sohasevolt Glória vagy a 2009-es Illúziók.

Aura - p

A négy tinit a Sherlock-filmből már ismert Szénási Kristóf és Ungvár Ádám, valamint Kapócs Panka és Dubai Péter alakítja. A rendezői székbe Bernáth Zsolt ült, a producer Kis-Szabó Márk és Váczy Károly voltak. Előbbi a film forgatókönyvét is jegyzi.

Utolsó filmjüket, a szintén állami támogatás nélkül készült Sherlock Holmes nevébent eddig 11 országban és 13 filmfesztiválon mutatták be. Japánban, Brazíliában és Németországban is forgalmazóra talált, az idei Stockholmi Nemzetközi Filmfesztiválról pedig elhozta A Legjobb Ifjúsági Filmnek (Best Film for Youngsters) járó díjat. Bernáth gyereknyomozói ősszel is számos külföldi filmfesztiválon mutatkoznak be, Írországtól Azerbajdzsánig, Ukrajnától Los Angelesig.