Bánoczky Tibor a Független Hírügynökségnek elmondta, még csak pár hónapja diplomázott, de tele van tervekkel. Rövidfilmek és televíziós sorozatok is foglalkoztatják, de még nem tudja, hogy itthon vagy külföldön folytatja-e a filmezést.

Amint arról már hírt adtunk , Annecy-ba több mint 2000 nevezés, azaz 260 órányi film érkezett idén, ezek közül végül 224 kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A tavalyi évhez hasonlóan több magyar alkotó filmje került be az idei versenyprogramba.

A Kecskemétfilm stúdióban készült Jegyzőkönyv - Mansfeld Péter emlékére című szénrajz-animáció indult magyar színekben a rövidfilmek versenyében. A TV-sorozatok versenyébe két munkájával is benevezett Nagy Lajos: A világlátott egérke / Rokoni pártfogás című művel, melyet Szilágyi Varga Zoltánnal együtt jegyez, valamint a Magyar népmesék sorozatból A víz tündérével. Mindkettő szintén a Kecskemétfilm stúdióban készült.

Az egyetemisták vizsgafilmjei között szerepelt Ducki Tomeck Életvonal című munkája. Kali Gergely Moment című alkotását a fesztivál információs programjában láthatták, míg Alekszejev Alekszej Mondókák című hétrészes sorozatát a külön programban vetítették. 2005-ben Gauder Áron Nyócker  című filmje hozta el Annecy-ból az egészestés kategória díját.