A film különlegessége a műfaja és a 3D-s technológia használata. A filmet hazánkban először sikerült értékesíteni az amerikai Grindstone Entertainmentnek, amely a Lionsgate Entertainment divíziója. Az Egyesült Államokban a Lionsgate Entertainment fogja bemutatni a filmet 2013-ban. Gingerclown visszavarázsolja a vászonra 80-as évek ‘glam’ horror hangulatát, köszönhetően a forgatókönyv sajátosságainak és a hagyományos technológiával készülő animatronikus szörnyek részvételének, mindazonáltal a legmodernebb 3D-s és CGI technológiát ötvözi a klasszikus filmtrükkökkel - áll a készítők közleményében. A film igazodik a mai közönség igényeihez és horror legendákat visz a filmvászonra, így idézve meg a klasszikus ‘creature’ mozik hangulatát mint a ‘Tales from the Crypt’, az ‘IT’, a ‘Ghostbusters’, vagy a Sam Raimi által rendezett ‘The Evil Dead’.

Gingerclown1 500



Hatvani Balázs (Thelomeris) ötlete és forgatókönyve nyomán, 2011. augusztus 9-én megkezdődött a forgatás a budapesti Vidámparkban és 22 napig tartott. Gingerclown főbb szerepeiben: Erin Hayes és Ashley Luke Lloyd láthatóak. Az alkotók feltett szándéka volt, hogy fiatal, sziporkázó és ambiciózus színészeknek is lehetőséget biztosítson a szereplésre, akiket hosszas szereplőválogatás során választottak ki több ezer jelentkező közül.

A filmben egy csapat Los Angeles-i középiskolai diák iskola utáni szabadidejét tölti a Hollywood-i hegyek közelében, amikor váratlanul összetalálkoznak a biciklijét tekerő, hazafelé tartó Sam Tully-val, az iskola közismert lúzerével. Sam egy átlagos tinédzser, aki bármit megtenne annak érdekében, hogy Jenny, - az iskolai focicsapat quarterbackjének, Biff-nek a barátnője - felfigyeljen rá. Biff és a haverjai eltökélten győzködik Sam-et, hogy menjen be az elhagyatott vidámparkba és bizonyítsa rátermettségét egy beavatási ceremónia keretében, ahol fődíjként akár a lány is az övé lehet. 



Nézd meg a film előzetesét!


Sam elfogadja a kihívást, de Jenny nem hagyja, hogy egyedül vágjon neki a kalandnak és utána megy a vidámparkba, maga mögött hagyva Biff-et és a feldühödött bandát. Azonban az ominózus, évek óta elhagyatott park, a sötétség leple alatt furcsa meglepetéseket tartogat a fiatalok számára. Olyan lényeket akik amellett, hogy mindíg képesek időt szakítani bizonyos tudományos elméletek megvitatására és egymás bosszantására, rendkívüli módon élvezik ártatlan áldozataik kínzását is. Ezek a szörnyek nagy élvezettel hajkurásszák áldozataikat és igyekeznek velük a lehető legszórakoztatóbb módon végezni. Letépni a fejüket és játszadozni a koponyájukkal, vagy csak elbeszélgetni arról, hogyan szeretnék eltölteni életük utolsó perceit. A főszereplők nem veszítik el egykönnyen a fejüket és amíg a rejtélyes Gingerclown és csatlósai elől menekülnek, megtalálják a módját, hogy bosszút álljanak a park lakóin és elmeneküljenek a vészjósló helyről...vagy mégsem?

Gingerclown2 500


A Gingerclown-t teljes egészében magyar produkció, a stáb tagjai magyar filmes szakemberek és a forgatás is teljes egészében Magyarországon zajlott. A film angol nyelven készült.  A film rendezője, forgatókönyvírója és egyik producere Hatvani Balázs, aki most egy sci-fi-n dolgozik, további producerei Kiss Levente és Lippert Krisztián.