A tulajdonos Ferencvárosi Önkormányzat új pályázatot írt ki az ingatlan hasznosítására, amelyen nem a Palantír lett a befutó. Az eddigi bérlők érthetetlennek tartják a döntést, ami „egy missziójához hűen, stabilan működő, széles körben ható intézményt szüntet meg a kerületben”. Másfelől viszont örömmel tekintenek vissza az elmúlt tíz évre, amely időszak alatt a központ sok száz dokumentumfilm vetítésének adott teret, és rengeteg intézménnyel, társadalmi szervezettel működött együtt.

A központhoz tartozik a DocuArt kocsiszín, amely az elmúlt években többek között olyan mini fesztiváloknak, filmes műhelyeknek adott otthont, mint a Romakép Műhely, az Ars Sacra Fesztivál, a Taiwan Dox, vagy a Világpark.

„A DocuArt működése során a kultúraköziségre, egymás - megismerésen alapuló - megértésére helyezte a hangsúlyt, eszközéül pedig legnagyobbrészt a dokumentumfilmet alkalmazta. Úgy gondoljuk, hogy a jó dokumentumfilmek és az együtt gondolkodás társadalmi sebeket gyógyítanak, fokozzák a megértést, segítik a továbblépést. Jobbá teszik világunkat. Célunk mindvégig az volt, hogy az ilyen, társadalmi célú dokumentumfilmek készítését, kutatását és elterjedt használatát, társadalmi forgalmazását segítsük elő.” - olvashatjuk a közleményben.

Forrás: Palantír Film Alapítvány