tvajlajt1_500
Izmos, félmeztelen, gáláns vámpírok sok-sok profittal
(Vajon a farmergyárak mennyivel szálltak be a produkcióba?)

Amerikában sem történt ez másként, a film 69 millió dolláros nyitóhétvége után 161 milliós összebevételnél tart, amiből 100 millió a külföldi bevétel - több, mint 50%, ami csak a nagy globális blockbustereknél fordul elő. Márpedig a kamasz lélek Ugandától Kínán át Svédországig ugyanolyan (csak az utóbbi országban az Engedj be!-t nézi). Még egy számot írok, 68 millió dollár - ennyibe került a film, ami elég jó, már-már balatoni lángossütői megtérülési rátáról árulkodik - egy hét alatt a befektetett pénz két és félszerese gyütt be.

Az utolsó léghajlító Shyalaman-fantazy 40 millió dolláros nyitása elhalványodott (érted, napfogyatkozás) a Twilight mellett, de a kardozós-varázslós fantazyk között a 4. legjobb nyitást produkálta, és eddig ez a 3. legjobb Shyamalan-nyitás. A héten pedig még nagyobb robbanás várható, a Shrek befejező epizódja érkezik NER-től ölelt kis országunkba. Lehet fogadni, melyik lesz a sikeresebb.

A deskriptíve elég pontos Szarul állnak a dolgok eredményeiről nem érkezett adat. (Azazhogy érkezett:  2 kópia, 332 860 Ft jegybevétel, 416 néző - erre lehetett számítani, illetőleg erre kicsit rosszabbra is.)

boxo100706_630

(Forrás: odeon.hu, box office mojo, a forgalmazók heti eredményei)