Fekete Mátyás, a HSE (Magyar Film- és Videóvágók Egyesülete) tagja a Brit Független Filmdíjak legjobb vágás kategóriájában kapott jelölést a Flux Gourmet című filmen végzett munkájáért.

Peter Strickland filmje egy különös művészeti rezidencián játszódik, ahol a kulináris élményeket elektronikus zenei performanszként tálalják fel a közönségnek. Főszerepeiben Asa Butterfield és a Trónok harcából ismert Gwendoline Christie láthatók, kritikánk itt olvasható róla. Az amerikai-brit produkció hat további kategóriában, köztük a legjobb színészgárda és legjobb mellékszereplő díjáért is versenyben van. 

Flux Gourmet

Fekete Mátyás vágóként az egy ideig Magyarországon élő és alkotó brit rendező állandó munkatársa, Strickland olyan filmjein dolgozott, mint a Varga Katalin balladája, a The Duke of Burgundy és az In Frabric.

Az 1993-ban alapított Brit Független Filmdíjakkal a filmkészítőkből, színészekből és filmipari dolgozókból álló szakmai zsűri évről-évre a kiemelkedő lokális alkotásokat méltatja, valamint a legjobbnak vélt külföldi filmeket is. A 25. Brit Független Filmdíjak (BIFA) átadójára december 4-én kerül sor. 

Forrás: BIFA / Címlapkép: Fekete Mátyás / Forrás: MUBI