Bucsi Réka 21 perces animációs filmje nemrég az Audi Short Film Díjjal térhetet haza Berlinből, majd áprilisban a birgmingham-i Flatpack Filmfesztiválon választották a legjobb rövidfilmnek, most pedig újabb nagy elismerésben részesült: a lisszaboni IndieLisboa nemzetközi versenyprogramjában jutalmazták a Legjobb Rövidfilm Nagydíjával. Az április 26. és május 6. között zajlott filmszemle rövidfilmes zsűrijének indoklásában a Solar Walkot nevezte meg a mezőny legizgalmasabb alkotásának, és olyan filmes legendákhoz hasonlította rendezőjét, mint Andrei Tarkovski és Stanley Kubrick. A portugál fővárosban rendezett független film fesztivál eddigi története során eddig csak egyszer fordult elő korábban, hogy a zsűri nagydíjjal jutalmazott egy animációs alkotást.

Bucsi Réka

Bucsi Réka Symphony no. 42. című, rövid szkeccsekből álló animációs kisfilmjét 2014-ben mutatták be Berlinben, amit több mint 120 fesztivál, és bőséges díjeső követett, emellett az Oscar-jelölések előtti top 10-es listára is felkerült. LOVE című kisfilmje szintén bejutott a Berlinale rövidfilmes versenyszekciójába. Legutóbbi alkotása, a Solar Walk eredetileg 50 perces verzióban, egy élő összművészeti projekt keretében készült, a vetítéseket az Aarhus Jazz Orchestra kísérte. A film önálló, 21 perces verziója az idei Berlinale programjában mutatkozott be.

Solar Walk: Séta a galaktikus Rubik-kockák közt

A kozmikus látomásban két szerelmes lény rakétával indul útnak az ismeretlen felé, ahol az elektromosan izzó, folytonosan változó és építkező geometrikus alakzatok vonzásában landolnak egy új világban...TOVÁBB

Forrás: Indielisboa.com