Kapcsolódó anyagok

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Ráday utcában található DocuArt május végével felfüggeszti működését, mivel az önkormányzat új pályázatot írt ki az ingatlan hasznosítására, amelyen nem a mozi üzemeltetői lettek a befutók. Bár a mozi csapata reméli, hogy a közeljövőben sikerül új helyszínt találni, a DocuArt film gyűjteménye a továbbiakban az online térben lesz elérhető. Az (egyelőre) utolsó vetítésre május 30-án kerül sor, amelyre Változások Filmklub korábbi alkalmaihoz hasonlóan ingyenesen léphetnek be a nézők.


A DocuArt megszűnésével félbeszakad az eredetileg június 30-ig tervezett Változások – Történetek a terepről című vetítéssorozat is, amelynek során az érdeklődők hétről-hétre olyan antropológiai témájú alkotásokkal találkozhattak, amelyek más kultúrák életébe nyújtanak különleges, közvetlen betekintést. Robert Gadner Dead Birds - Re-encountered című, 2013-as filmjében a kutatók visszatérnek egy korábbi helyszínre, a vetítést követő beszélgetés pedig fogadtatásuk és az eltelt időben történt változások kapcsán zajlik majd a film hosszútávú hatásáról, szerepéről. A beszélgetést Komlósi Orsolya, a DocuArtot működtető Palantír Film Alapítvány vezetője moderálja.

A Változások Filmklub és a mozi utolsó vetítésére május 30-án, 18:30-tól kerül sor a DocuArt Moziban (Budapest, Ráday utca 18.,bejárat az Erkel utca felől), a szervezők mindenkit szívesen látnak, aki búcsút szeretne venni a helyszíntől. 

Forrás: DocuArt