Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című kisfilmje az élő szereplős szekció zsűridíját érdemelte ki a 63. Zlíni Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztiválon. „A kifogástalan rendezésért, amely ügyesen fonódik egybe az élesen fogalmazó forgatókönyvvel, illetve a toxikus maszkulinitás metsző humorú megközelítéséért” – indokolták a díj odaítélését.

A Kövesi Zsombor főszereplésével készült kisfilmben, miután egy barátjukat véresre verik egy szórakozóhelyen, a két végzős gimnazista bosszúhadjáratra indul, egyikük aztán kénytelen szembesülni azzal, hogy mit jelent az igazi férfiasság. 

Füzes alkotása Jászberényi Sándor novellája alapján készült. A kisfilm a tavalyi Friss Húson mutatkozott be, és azóta számos fesztiválra meghívták. Vetítették a miskolci CineFesten, a Cinemirán, külföldön olyan rangos helyeken, mint a Sehsüchte Nemzetközi Diákfilmfesztivál vagy a BAFTA-kvalifikációs Carmarthen Bay Film Festival.

Jelenleg az Oscar-kvalifikáló 20th IN THE PALACE Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon van versenyben, június 17-én derül ki, tett-e egy lépést az Oscar felé a Hogy ne győzzünk. A közeljövőben a Malter Vándor Filmfesztiválon, a BuSho filmfesztiválon és 7. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon lesz látható.

Füzest jelenleg a diplomafilmjének utómunkálatai kötik le, amely egy erősen stilizált, magyar népmesei motívumokból és toposzokból építkező, westernelemekkel is dolgozó testvérdráma lesz. Három fivérről szól, akik hazamennek az apjukhoz, csak nem tudják, hogy ő szerződést kötött az ördöggel és eladta neki az egyikük lelkét.

Emellett az első nagyjátékfilmjére készül, Ellentétes alapállás című filmtervét beválogatták az Inkubátor Program tízes döntőjébe. Ez a projektje is testvérek konfliktusával folalkozik, ezúttal azonban sportfilm lesz a zsáner, és a magyar MMA világában játszódik.

A film két ketrecharcos fiú, Dénes és Balázs történetét meséli el, akiknek rendezniük kellene a gyerekkorukból magukkal cipelt konfliktusokat és sérelmeket, de szinte egyáltalán nem tudnak kommunikálni egymással, mert a kisebbik fiú siket, a nagyobbik pedig nem érti a jelnyelvet, mindeközben pedig ellenfelek is, le kell győzniük a másikat a ketrecben, hiszen ez az egyetlen lehetőségük a kitörésre. Mindkét említett projekt forgatókönyvírója Biró Zsombor Aurél, aki a Hogy ne győzzünket is írta.