A nagy múltú Zlín Filmfesztivál az ifjúsági és gyerekeknek szóló alkotásokra koncentrál. Az 59. alkalommal megrendezett filmszemle 2019. május 24. és június 1. között zajlott Zlínben, Prágában és más cseh városokban. Kis Hajni alkotása, a Last Call a Legjobb élőszereplős film díját nyerte meg. 

,,A kivándorlási hullámba beszálló nagymamát Zsurzs Kati alakítja. A 61 éves Anikónak az utazás napján még annyi mindent kell elintéznie, hogy alig marad ideje átgondolni, mekkora lépésre is szánta el magát. Kis Hajni remekül egyensúlyozik a magyar bürokrácia útvesztőjében (lakcímkártya csináltatás és ajánlólevél kérése az új munkahelyre), amiket szívderítő pillanatokkal old fel, mint a skype-vonal túloldalán lelkesen ugráló unoka látványa, akiért tényleg megéri felborítani egy egész életet." - írtuk a remek kisfilmről, amely a tavaly év legjobb kisfilmjei között szerepelt listánkon

Kis Hajni

Az SZFE diplomafilmként készült Last Call nemzetközi premierje 2018 nyarán volt a szarajevói filmfesztiválon, ahol megnyerte a legjobb vizsgafilm díját. Itthon a Malter, a BuSho és a Friss Hús rövidfilmfesztiválokon is elnyerte a legjobbnak játó díjat. A lengyelországi Lublinból a fődíjat hozta el, míg a franciaországi Villeurbanne fesztiválján a film főszereplőjének, Zsurzs Katinak a legjobb színésznő díját ítélte a zsűri. Zsurzs Kati alakítását április végén a Magyar Filmdíj Legjobb női főszereplő díjával is elismerték a kisfilmek kategóriájában. 

Borítókép: Zsurzs Kati a filmben