A prágai Lucerna moziban tartott kedd esti ünnepi megnyitón Mike Ahern és Enda Loughman filmjét, az Extra Ordinaryt láthatták a nézők, melyet több fesztiválon is díjazták. Prágában, Brnóban és Ostravában június 16. és 23. között mintegy harminc európai ország több mint 40 filmjét mutatják be a nagyközönségnek, ezt követően a filmszemlét hat további csehországi városban is megtartják.

Lesokkol, amit a mai tinik a telóra vesznek

A Z-generációt középpontba állító FOMO - Megosztod és uralkodsz nem tipikus kamaszfilm. Előbb könnyedén becsalogat a közösségi média és a folyamatos partizás mámorában elveszett kamaszok világába, majd durva következményekkel szembesít. Hartung Attila első filmje erős bemutatkozás, ami egész biztosan ellentétes érzéseket fog szülni.

A fesztivál keretében Jablonecben, Prágában és Brnóban bemutatják a FOMO-t, Hartung Attila rendezését is. A Prágai Magyar Kulturális Intézet a szemle társrendezője. "A filmvetítéseket tematikus beszélgetések kísérik cseh szakértőkkel, míg a külföldi vendégekkel virtuális térben tartunk beszélgetéseket" – mondta újságíróknak Barbora Golatová, a fesztivál igazgatója.

A filmvetítések több tematikus szekcióban zajlanak, a legnagyobb érdeklődés általában az európai fesztiválokon díjazott alkotások, valamint a gyermekeknek és a fiataloknak szánt filmek iránt van.

Forrás: MTI