A Moonage Daydream az első olyan film, amire rábólintottak Bowie hagyatékának kezelői, Brett Morgen rendező pedig teljes körű hozzáférést kapott Bowie személyes könyvtárához és felvételeihez, két év alatt több ezer órányi alapanyagot dolgozott fel. Szerinte Bowie-t nem lehet megismerni, csak megtapasztalni, ezért a Moonage Daydream-et egy egészen egyedi moziélménynek szánják. A filmben eddig soha nem látott archív felvételek, előadások és zenék lesznek, melyet Bowie saját narrációja kísér.

Az öt évig gyártott film nemcsak a zenész életét mutatja be, hanem megpróbálja megfejteni a Bowie-jelenség varázsát, azt a figurát, aki zenében és filmben is nagyot alkotott, de más művészeti formákat is szívesen felfedezett, mint a tánc, a festészet, a szobrászat, a színház vagy a forgatókönyvírás.

Az Oscar-jelölt Brett Morgen rendezett már zseniális dokumentumfilmet egy halhatatlan zenészről: a Kurt Cobain: Montage of Heck lenyűgöző alkotás a zenész életéről, telepakolva megannyi archív felvétellel és fotóval, megmozgatott rajzzal, animációs újrajátszásokkal. Mindenképp nagyon ajánljuk! 

A Moonage Daydream-et a Neon forgalmazza a Universal Pictures Content Group, az HBO Documentary Films és az IMAX közreműködésével. A tervek szerint az HBO és az HBO Max kínálatában lesz elérhető 2023 tavaszától - reméljük itthon is.

 

Forrás: Variety