A fesztivál díjkiosztója

Grosch Nándor, a fesztivál főszervezője sikeresnek értékelte a három napos rendezvényt, és elmondta, hogy szándékaik szerint 2008-ban is lesz Gyerekszem Filmfesztivál. Jövőre ráadásul már nemcsak hazai, hanem nemzetközi szintű versenyt szándékoznak kiírni.

Az érdeklődő közönség mindegyik versenyfilmet megtekinthette, az egész hétvégén zajló filmvetítés mellett pedig szórakoztató programokon vehettek részt a látogatók. Nagy sikere volt a maszk- és sminkfestésnek, a gyurmaanimálásnak, a jelmezes fotózásnak és a pirotechnikai bemutatónak. A bátrabbak kipróbálhatták, hogyan ugranak a kaszkadőrök, a sminkesnél valódinak tűnő lőtt és vágott sebeket festethettek maguknak, sőt egy digitális szerkesztőprogrammal elkészíthették első kisfilmjüket is.


Ferge Roland - Cigája

Akik lemaradtak a rendezvényről, a legsikeresebb filmeket megnézhetik a fesztivál honlapján, a www.gyerekszemfilmfesztival.hu-n, valamint a www.videogizmo.hu internetes portálon, ahol a közönség is szavazhat az általa legjobbnak ítélt munkákra, a fődíjas alkotásokat pedig a Budapestfilm decemberben kísérőfilmként vetíti a filmszínházaiban. Így lesznek láthatóak majd a Dánáj-Sziget, a Cigája, a Magam és a Másik világ című rövidfilmek.