Az El a kezekkel a Papámtól! című családi mozifilm gyártására 900 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. Az élőszereplős mesefilm, melyet Lakner Artúr 1942-ben megjelent Édes Mostoha című közismert regénye inspirált, különleges látvány- és fantáziavilággal és sok zenével hosszú idő után a gyerekeknek szóló filmet hozza vissza a mozikba.

Dorkának a történet kis hősnőjének élete váratlan fordulatot vesz, amikor özvegy édesapja bejelenti, hogy megházasodik. Az élénk fantáziájú kislány minden eszközt bevet, hogy megóvja édesapját a szerelem veszélyeitől, kalandjai során pedig megismeri a barátság és a bűvészet titkait is.
A mesefilm Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda társrendezővel készül, producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel lesz, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta.

Gulyás Buda (fotó: Megafilm)

Dobó Kata sok sikeres mozifilm, tévéfilm és sorozat szerepét követően a Kölcsönlakás című alkotással mutatkozott be filmrendezőként. A vérbő vígjátékot több mint 150 ezren nézték meg a hazai mozikban, és ezzel 2019 legnézettebb magyar mozifilmje lett. Gulyás Buda többek között olyan kiemelkedő sikerű magyar filmeket fényképezett, mint a Csak szex és más semmi és a Szabadság, szerelem, majd a Kincsem second unit rendezője és a Kölcsönlakás technikai rendezője volt. Az El a kezekkel a Papámtól! forgatása nyáron kezdődik, és a tervek szerint 2020 karácsonyán kerül a magyar mozikba.

Csányi Sándor emlékezetes filmszerepeket, színházi alakításokat és rendezéseket követően első mozifilm rendezésére készül, melynek gyártás előkészítésére 10 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap. A támogatás feltétele, hogy az alkotók társrendezőt vonjanak be a munkába. A Köbli Norbert forgatókönyvéből, Lajos Tamás producer vezetésével készülő Ma este gyilkolunk egy színész öregotthonban játszódik és egy rejtélyes haláleset nyomozásának története.

A Sopsits Árpád (A martfűi rém) rendezésben készülő 42 karcsapás című filmterv 19,85 millió forint gyártás előkészítési támogatásban részesült. A rendező Tasnádi Istvánnal és Vészíts Andreával közösen írt forgatókönyve Halassy Olivér magyar sportlegenda életét dolgozza fel. A 42 karcsapás producere Ferenczy Gábor.

Borító: Dobó Kata (Fotó: Megafilm) / Forrás: Filmalap