A dok.incubator egy több mint tíz éve működő dokumentumfilmes műhely, amelyben már mintegy 150 film készült el, amelyek aztán a világ legnagyobb fesztiváljain mutatkoztak be és nyertek díjakat. A fesztivál korábbi résztvevői között találjuk Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban, Oláh Judit Visszatérés Epipóba, Simonyi Balázs Ultra és Püsök Botond Túl közel című filmjét is. Hörcher Gábor még be nem mutatott Emma show című projektje is a műhelyben készült.

A nemzetközi workshop második fordulóját 2023. június 24. és július 2. között rendezik meg Budapesten, az idei válogatásban helyet kapott Zurbó Dorottya A boldogság ügynöke című filmje.

A nemzetközi workshop mellett négy magyar projekt alkotói hármasa (rendező, producer, vágó) a magyar regionális workshopon is részt vehet, amelynek keretében nemzetközileg elismert tutorokkal, Yael Bittonnal, Chris Wrighttal és Grant Keirrel fejleszthetik rough cut fázisban lévő dokumentumfilmjüket. 

A június 29-i Distribution Dayen az is részt vehet, akinek jelenleg nincs rough cut fázisban lévő filmterve, vagy nem kerül be a kiválasztott projektek közé, illetve jelentkezhet a június 30-án megrendezésre kerülő Visegrád koprodukciós fórumra.

A programoknak a MOME ad otthont.

A magyar projektek nevezésének határideje a regionális workshopra: 2023. május 3. 16:00.

További részletek és a jelentkezési lapok ide kattintva érhetőek el.

címlapkép: fotó A boldogság ügynöke forgatásáról