Mesék a zárkábólA létezés eufóriájaDívákA nagyi projekt, Könnyű leckékEgy nő fogságbanAnyáim története – 7 kiváló magyar dokumentumfilm, amely az elmúlt években elnyerte mind a szakma, mind a közönség szeretetét. Ezeket a filmeket hozza el az ERöMŰVHÁZ (Erzsébetvárosi Összevont Művelődési Központ) az első Doku7 – Dokumentumfilm Hetek keretei között február 10. és március 24. között a K11-be. A filmvetítések mellett, kerekasztal-beszélgetéseket is szerveznek, amelyeken a filmek alkotóival és szereplőivel találkozhatnak az érdeklődők.

Az eseménysorozattal egyidőben, Talált történetek címmel zajlik fotókiállítás a Klauzál téren. A tárlat a városi élet történéseiről szól és Bielik István dokumentarista fotós és Szarka Klára fotótörténész szakmai vezetésével valósul meg. A pályázatok elbírálásában Dér Asia, az Anyáim története rendezője is részt vett.

Nagyi projekt

A Doku7 szervezői számára rendkívül fontos volt, hogy minél többek számára megmutathassák a magyar dokumentumfilmek szépségét és erősítsék a műfaj ismertségét. Emiatt is volt nagy segítségükre szakmai partnerük a MADOKE (Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete).

A Doku 7 következő vetítései:

Egy nő fogságban / március 3. 19:00 / Vendégek: Tuza-Ritter Bernadett, Sebhelyi Viktória, moderátor: Kovács Gellért

Könnyű leckék (angolul / in English) / március 6. 19:00 / Vendégek: Zurbó Dorottya, Kafia Said Mahdi / Moderátor: Gyárfás Dorka

Anyáim története / március 10. 19:00 / Vendégek: Dér Asia, Haragonics Sári / Moderátor: Gyárfás Dorka

Nagyi projekt / március 17. 19:00 / Vendégek: Révész Bálint, Szalai Károly / Moderátor: Kovács Gellért

Könnyű leckék / március 24. 19:00 / Vendégek: Zurbó Dorottya, Kafia Said Mahdi / Moderátor: Gyárfás Dorka