Az eredeti Beszélgetések-ben az olasz polihisztor-rendező honfitársait kérdezi arról, milyen kép él bennük a második világháború után a szexualitásról. A film azt mutatja, hogy az olaszokban rengeteg a tabu és a gátlás.

Az új verzió, amelyet Marcello Mencarini és Barbara Seghezzi „forgatott” MPEG4-es formátumban, mobil telefonnal készült. Tavaly november-decemberben a két rendező körülbelül 700 személyt kérdezett meg Olaszországban, főként bárokban, piacokon és tengerparton. Az interjúk közül majd’ száz be is került a filmbe.

Pire Paolo Pasolini az iránymutató Beszélgetések-ben
Az alkotók úgy nyilatkoztak az AP-nek, hogy a mobilos filmezés korlátait – a szűkebb terjedelmet, a gyenge hangot, a kicsi, remegő képet -, saját céljaiknak megfelelően arra használták, hogy interjúalanyaik minél könnyebben megnyíljanak.

A technika fejlődésének következménye, hogy a 24 órás folyamatos hírcserére épülő világunkban az amatőr videó- és mobiltelefon-kamerák rögzítette képek nélkülözhetetlenek. Az "Új beszélgetések a szerelemről" producerei a forgalmazásnak máris két útját keresik.