A Filmhunak eljuttatott közleményükben az egyesült beszámolt a 2023-as célkitűzéseikről. Egy-két havonta tagsági találkozókat szerveznek, teret adva az egyéni és mindannyiukat érintő szakmai problémák és előre mutató ötletek átbeszélésére, döntések meghozatalára.

Havi rendszerességgel szakmai előadásokat és fórumokat szerveznek, kapcsolódási felületeket és tanulási lehetőségeket nyújtanak. A kollektív animációs tudás és az egyéni tapasztalatok megosztásával az animációs közösség növekedését szeretnék elérni.

Elkészítik az egyesületi weboldal első változatát, amelyen kezdés gyanánt feltüntetik a tagokat, azok portfólióját, szakmai profilját és a főbb céljaikat is. A későbbiekben dokumentált előadásokkal, hírekkel, praktikus szakmai tapasztalatok megosztásával tervezik bővíteni a tartalmat.

Candide kalandjai

Tervezik felvenni a kapcsolatot a pályázati rendszer működtetéséért felelős szervekkel, személyekkel, elindítva egy kommunikációs folyamatot, hogy jobban értsék a rendszert és továbbíthassák annak jobbá tételére összegyűjtött javaslataikat.

Törekednek a tagok jogi, szakmai képviseletére, és az ide kapcsolódó problémák tagoktól való összegyűjtésére, megvitatására. Ezeket a témákat a találkozókon megjelenő tagok tudják formálni az tapasztalataik, igényeik megosztásával.

Az AA1 FB-oldala itt érhető el, első előadásuk egy főként videoklipeket, főcímeket, reklámokat és kreatív tartalmakat gyártó fiatal, budapesti animációs stúdió, az Airplan szakmai működésébe fog betekintést nyújtani február 23-án.