Cs. Németh Lajos 1940-ben született Karcagon, 1962-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályafutása során olyan színházak foglalkoztatták, mint a debreceni Csokonai Színház, a Madách Színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Turay Ida Színház.

Ő szinkronizálta a Jóbarátokban Jack Gellert, Monica és Ross apját, az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot, de ő volt a Harry Potter-filmek Remus Lupinjának, illetve a Dragon Ball-rajzfilmekben Songoku legkeményebb ellenségének, Dermesztőnek a magyar hangja is.

A Magyar Rádió stúdiója, a Francoise Sagan Szereti Ön Brahmsot? című művéből készült rádiójáték felvétele. Sulyok Mária, Bessenyei Ferenc, Tolnay Klári és Cs. Németh Lajos színművészek.

Egyik legismertebb mozis alakítása Keleti Márton A tizedes meg a többiek című filmjében volt, ahol Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta. 2013-ban Aase-díjat kapott, melyet a magyar színházi előadások epizódszerepeit megformálóinak ítélnek oda.

Számos tévéfilmben láthattuk, így többek közt a Família Kft-ben. Több mint tíz évig tagja volt a Jóban Rosszban csapatának, ennek kapcsán úgy fogalmazott: “Örültem, amikor bekerültem a sorozatba. Nem gondoltam, hogy ilyen hosszú ideig veszek részt benne, mert eleinte nem is játszottam benne sokáig, egy idő után kérdezték meg, hogy hosszabb időre is vállalnám-e. Ezer örömmel vállaltam, annál is inkább, mert mostanában már nem nagyon van megjelenési lehetőség képernyőn vagy filmekben.”

Felesége Tóth Judit színésznő, akivel két gyermekük született, és akivel hatvan évig voltak házasok.

Forrás: Színház Online, Telex