Székhelyi Józsefet súlyos betegség után szerdán érte a halál. A Madách Színház és Szeged önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről a családdal egyeztetve intézkednek. Régóta küzdött a tüdőrákkal, ennek ellenére aktív maradt a színpadon. A Gólem színházban volt utoljára látható a Halpern és Johnson című színdarab egyik címszereplőjeként Trokán Péter társaságában.

1946. november 24-én született Budapesten. Pályafutása alatt játszott a kecskeméti Katona József Színházban, a Madách Színházban, a Nemzeti Színházban, a Pesti Magyar Színházban, az Arizona Színházban és a Soproni Petőfi Színházban. 2003 és 2008 között főigazgatóként irányította a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékokat.

A színpad mellett számos filmből is emlékezhetünk rá.Többek között szerepelt a Napos oldal-ban, A néma leventé-ben, eljátszotta Kondor papát a Gyerekrablás a Palánk utcában című ifjusági vígjátékban, ő volt Pötyi a Csak semmi pánik-ban. Tévés produkciókban is gyakran feltünt, megformálta például Vidonka Józsefet a Különös házasság 1984-es adaptációjában, kisebb szerepekben a Szomszédok-ban és a Kisváros-ban is felbukkant.

Hangja milliók számára cseng ismerősen, hiszen a Vili, a veréb és Az erdő kapitányá-ban is megszemélyesített egy-egy szereplőt, ő keltette életre Karakot a Vuk-ban, valamint ő volt Homer Simpson magyar hangja a Simpson család-ban.

Forrás: MTI, Az Élet Menete alapítvány