A Volt egyszer egy képregény Gábor Bence dokumentumfilmje, amely a magyar képregénykultúráról, a hazai képregény születéséről és első lépéseiről, a rendszerváltozás hozta változásokról, valamint a képregény jelenlegi helyzetéről és lehetséges jövőjéről szül. A filmben megszólal többek közt Csepella Olivér (a Nyugat + zombik alkotója), Harza Tamás (Kingpin kiadó, képregény-börze főszervező), Kertész Sándor (A Szuperhősök Magyarországon, és a Pókember Generáció könyvek szerzője), Kiss Ferenc (képregényszakértő), Korcsmáros Gábor (Korcsmáros Pál képregényrajzoló unokája), Szép Eszter (képregénykutató), Tondora Judit (képregényalkotó) és Pálfi György (rendező).

A Volt egyszer egy képregény budapesti premierje a CineFest után azi Art+ Cinemában lesz szeptember 21-én 18:00-kor, amelyen szintén részt vesznek a film alkotói és szereplői. A vetítés apropójából kiállítás is nyílik a mozi előterében azokból a grafikákból, amelyeket Várai Artúr képregényalkotó készített a filmhez. A film korlátozott ideig látható lesz a kiválasztott artmozikban, és a tervek szerint több filmfesztivál programjában szerepelni fog az ősz folyamán.


A film tévépremierje a TV2 országos kereskedelmi televízió műsorán lesz, emellett a teljes Kárpát-medence magyarsága is megtekintheti a filmet, mert tévés sugárzásba kerül Szlovákiában, Romániában, Horvátországban, Szerbiában, és Ukrajnában is. A Volt egyszer egy képregény a Vertigo Média gyártásában, a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. támogatásával készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.

A szeptember 11-ei, miskolci vetítést követő közönségtalálkozón részt vesz Gábor Bence rendező, valamint a filmben szereplő Kertész Sándor képregénykutató, Kovács Milán képregényalkotó, és Várai Artúr képregényalkotó.

Forrás: Vertigo Média