A Film Spring Open Workshop 'A filmprodukció új modellje' jeligével szervez tíz napos filmes képzést Krakkóban. A jelentkezéseket a filmszakma teljes területéről, valamint bármilyen vizuális tartalomgyártással (pl. videójáték fejlesztéssel, online videózással, stb.) foglalkozó személyek részéről is várják, egészen október 5-ig, részletek itt.

Új korszak, új kalandok címmel hirdet vizuális kommunikációra és dokumentumfilm fejlesztésre irányuló, ingyenes workshopot civil szervezetek munkatársai számára a Palantír Film Alapítvány a Visegrad Found támogatásával. A workshop során a résztvevők megtanulják, hogyan alkossanak hatásos vizuális tartalmakat, amikre szervezetük online kommunikációját alapozhatják. A tartalmakat a saját munkájuk során gyűjtött történetekből hozhatják létre, a legerősebb sztorik pedig a későbbiekben esélyt kapnak a megfilmesítésre is. A workshopra jelentkezni október 30-ig lehet a projekt oldalán.

Fiatal Filmrendezők Versenye (fotó: europa.eu)

Október 31-ig várja a nevezéseket a Fiatal Filmrendezők Versenye. A 18-35 éves korosztályt megszólító pályázatban a filmeseket arra kérik, hogy rövidfilm formájában mutassák be, mit jelent számukra az Európai Unió. Az öt legjobb filmkoncepció mindegyike 7500 euró támogatásban részesül. A nyertesek egy-egy híres európai filmrendező mentolárasával vászonra is vihetik a filmötletüket. A részletekről itt írtunk. 

A dokumentumfilmeseknek kiválló lehetőséget jelent az EURODOC 2019 program, amely a fejlesztési szakaszban álló dokumentumfilmek nemzetközi koprodukcióban való megvalósításához nyújt segítséget. A három, egyenként egyhetes workshop során a projektfejlesztés mellett a nemzetközi kapcsolatok erősítésére és filmes szakértőkkel történő konzultációra is lehetőség nyílik. November 13-ig lehet jelentkezni, bővebben itt

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média irodához.

Borítkép: Film Spring Open