Idén újra megrendezik Pozsonyban a V4-es országok filmes konferenciáját, a Visegrad Film Forumot. Az ötnapos rendezvény intenzív képzésre és nemzetközi kapcsolatépítésre is lehetőséget nyújt a régió országaiból érkező fiatal filmesek számára. Időpont 2022. március 15-19. 2022. január 31-ig kedvezményes árú akkreditációra van lehetőség (20 EUR, diákoknak 10 EUR). Az eseményről itt írtunk bővebben.

Animációs projekteket várnak a Cartoon Next eseményére, amit 2022. április 12. és 15. között rendeznek meg Marseille-ben. A képzésre olyan európai producerek jelentkezhetnek, akik animációs projektjüket szeretnék cross-media irányba továbbfejleszteni, és megismerkednének a több platformon történő forgalmazás lehetőségeivel. Jelentkezési határidő: 2022. február 4. További infók itt

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment közös alkotópályázatot hirdet középiskolásoknak, egyetemistáknak és olyan fiatal művészeknek, akik kedvet éreznek, hogy Szabó István Mephisto című nagyjátékfilmjének digitálisan felújított, 2022 márciusában a mozikba kerülő kópiája kapcsán képzőművészeti alkotást hozzanak létre. Meghosszabbított pályázati határidő: 2022. február 6. További infók itt.

Cartoon Next

 Megnyílt a jelentkezés a 2022-es Docu Rough Cut Boutique képzésre, amit a Sarajevo Film Festival és a Balkan Documentary Center szervez. Olyan dokumentumfilmes projektekkel lehet jelentkezni, amelyek már a vágás fázisában vannak. A program három alkalmat foglal magában 2022. március és augusztus között. Részvételi díj: 1000 euró/csapat (Ösztöndíjak elérhetőek.) Határidő: 2022 február 7. Részletek itt.

2022. június 9. és 12. között a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program közösen rendezi meg Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a Magyar Mozgókép Fesztivált, melynek részeként kerül sor a Magyar Fimakadémia lebonyolításában a Magyar Mozgókép Díjak átadására. A szervezők hét kategóriában – játékfilm, tévéfilm, egészestés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, kisjátékfilm, animációs film és tévésorozat – várják a nevezéseket. Nevezési határidő: 2022. február 18., éjfél. További tudnivalókért kattints ide

Ismét jelentkezik a Friss Hús elsőfilmes fóruma Budapesten. Március 29. és április 1. között rendezik a 2022-es Budapest Debut Film Forumot, várják a film- és sorozatterveket február 24-ig. A részletekért kattints ide.  

Magyar Mozgókép Fesztivál

A SAVARIA Filmakadémia Egyesület 2022-ben is meghirdeti a Savaria Filmszemlét, amit május 11-13. között rendeznek meg. Idén három tematikus kategóriában (építészet, formatervezés és kulturális örökség) várják a filmeket. A beküldési határidő 2022. február 28. Részletek itt.

A 2022-es Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle természetfilm, rövidfilm, rajz- és animációs film kategóriában vár alkotásokat 2022. február 28-ig. Részletek és jelentkezés itt

Megnyílt a jelentkezés a 2022-es COLLABORATE TO INNOVATE programra. A program célja, hogy támogassa azokat a kiemelkedő innovatív és együttműködési projekteket, amelyeket az Europa Cinemas több tagmozija együttműködésben valósít meg ugyanabban az országban vagy határokon átnyúlóan. Jelentkezési határidő: 2022. február 28. Bővebb információ itt. 

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz!