Hétfő este Kovács Lajos és tökkelütött csapata vesz fel a harcot a jakuza magyarországi területi képviselőjével, Kulka Jánossal az Argo 2. című akció-vígjátékban. Kedden főműsoridőben hiába keressük a hazai filmeket a programban, de legalább Coppola legendás gengszterfilmjét, A Keresztapa első felvonását megnézhetjük Marlon Brando elképesztő alakításával. 

Szerdán ismét a tavalyi év egyik legsikeresebb hazai mozifilmje, a Drakulics elvtárs című kádárkori vámpírkomédia látható a tévében Nagy Zsolt, Nagy Ervin és Walters Lili főszereplésével. Éjfél után a cyberbulling veszélyeivel szembesülhetünk a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című tinidrámában.

Swechtje Mihály: Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)

Péntek délután látható lesz Woody Allen legutóbbi alkotása, az Egy esős nap New Yorkban című romantikus vígjáték. a Timothée Chalamet és Elle Fanning főszerepelésével készült film egy főiskolás párról szól, akik New Yorkban szeretnének eltölteni egy romantikus hétvégét. A beígért napsütés helyett azonban zuhogni kezd az eső, a fiatalok pedig elszakadnak egymástól és egy sor furcsa kaland és találkozás vár rájuk.

Szombaton a hatvanas évek fiatalságáról mesél az Ezek a fiatalok című zenés film, amiben 12 eredeti táncdal csendül fel a közismert és népszerű Illés és Metro zenekar, Koncz Zsuzsa, Zalatnay Sarolta, Szörényi Levente, és Sztevanovity Zorán előadásában. Délután Várkonyi Zoltán nagyszabású történelmi kalandfilmje, az Egri csillagok következik, főszerepben a kor színjátszásának nagyjaival. 

Az esti tévépremier Hartung Attila tinidrámája, a FOMO - Megosztod, és uralkodsz. A végzős gimis fiúkból álló, négytagú Falka likevadász videók készítésével és bulizással tölti az idejét, amíg a banda egyik tagját a többiek bele nem hergelik, hogy mozduljon rá egy alkoholos-önkívületben lévő lányra. Az erről készült felvétel persze kikerül a netre, a lány eltűnik otthonról, a saját irháját féltő srác pedig a barátaival egy hosszú éjszaka során próbálja kinyomozni, hogy hol lehet. A dögös képi világgal, a pörgős tempóval, és a szereplők közötti fantasztikus összhanggal a filmnek hamar sikerül behúznia a céltalan hülyülés, partizás, és Youtuber-lét mámorába. Forgatási riportunk itt olvasható. 

Zomborácz Virág: Utóélet

Vasárnap hajnalban Zomborácz Virág fekete komédiája, az Utóélet látható, amelyben egy magának való srác próbálja meg lerázni apja szellemét, aki mindenhová követi. Kora reggel az Állampolgár című filmdrámában szurkolhatunk egy jóravaló afrikai emigránsnak, aki évek óta próbálja megszerezni a magyar állampolgárságot. Délután az Egy szoknya, egy nadrág című 1943-as komédiában Latabár Kálmán spanyol özvegynek öltözve próbálja megleckéztetni a grófot, aki szíve választottjának csapja a szelet. 

Szeptember 14. hétfő

Argo 2. (r.: Árpa Attila) / Mozi+ / 21:00

Szeptember 15. kedd

Az utolsó dal (r.: Bán Frigyes) / 02:40 / Duna World

A Keresztapa I. (r.: Francis Ford Coppola) / Moziverzum / 21:00

Szeptember 16. szerda

A vén bakancsos és fia, a huszár (r.: Horváth Z. Gergely) / 11:25 / Duna World

Drakulics elvtárs (r.: Bodzsár Márk) / HBO / 18:15

Szeptember 17. csütörtök

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) (r.: Swechtje Mihály) / HBO 3 / 00:25

Hajnalban meghalnak az álmok (r.: András Ferenc) / 11:25 / Duna World

Szeptember 18. péntek

Az öreg tekintetes (r.: Horváth Tibor) / 11:20 / Duna World

Egy esős nap New Yorkban (r.: Woody Allen) / HBO / 17:25

Szeptember 19. szombat

Ezek a fiatalok (r.: Banovich Tamás) / 11:20 / Duna World

Egri csillagok (r.: Várkonyi Zoltán) / 15:40 / DUNA Televízió

FOMO: Megosztod, és uralkodsz (r.: Hartung Attila) / Cinemax 2 / 20:30

Szeptember 20. vasárnap

Utóélet (r.: Zomborácz Virág) / TV2 / 01:45

Az állampolgár (r.: Vranik Roland) / Paramount Channel / 06:00

Egy szoknya, egy nadrág (r.: Hamza D. Ákos) / 14:35 / DUNA Televízió

Rossz versek (r.: Reisz Gábor) / HBO 2 / 21:30

 Borító: FOMO