A drezdai filmfesztivált április 9. és 14. között rendezik meg, de a workshop már előtte elkezdődik, és április 5-től április 13-ig tart. Az első négy napon tapasztalt újságírók és filmes szakemberek adnak betekintést az újságírók gyakorlati munkájába. A résztvevők elsajátíthatják a kritikaírás és az interjúkészítés alapvető fogásait, illetve megismerkedhetnek a rövidfilmek történelmével és fejlődésével. A szakemberekkel eszmét cserélve országokra lebontva ismerhetik meg a rövidfilmes műfaj sajátosságait. Kritikákat és interjúkat fognak készíteni, amelyeket szerkesztők néznek majd át, végül pedig felkerülnek az áprilisban induló Talking Shorts filmes portálra.

A workshopba humánszakos egyetemisták, friss diplomások és fiatal szakmabeliek jelentkezését várják a visegrádi országokból, a Balkán-régióból és Németországból. A képzés díja 150 euró, a jelentkezőknek szállást és reggelit biztosítanak, illetve akkreditálják őket a fesztiválra, így az összes vetítésre és eseményre bemehetnek. A nem németországi jelentkezőknek szerény utazási támogatást is biztosítanak.

Mi kell a jelentkezéshez?

  • Maximum egy oldalas motivációs levél arról, miért akarsz rövidfilmekről írni
  • Egy darab filmkritika azelmúlt néhány évben megjelent, szabadon választott filmről (1000-4000 karakter)
  • Önéletrajz

A jelentkezést Ricardo Brunn-nek kell elküldeni, a következő email címre: talkingshorts@filmfest-dresden.de. A workshop létszáma hat fő, legkésőbb március 25-én értesítik a jelentkezőket. A határidő ugyan március 20. volt, de 24-ig szívesen várják a jelentkezéseket. További információkat, a workshop részletes menetrendjét ide kattintva olvashatod el.

borítókép: drezdai rövidfilmfesztivál