A szakmai zsűrit idén Szelestey Bianka, rendező, forgatókönyvíró, Képíró Dorottya, a 17. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó győztes filmjének alkotója, és Zugschwert Szabolcs, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program projektkoordinációs vezetője alkotta  olvasható a filmes találkozó díjakról hírt adó bejegyzésében.

A 18. alkalommal megrendezett Pannonfíling első helyezette Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című, a férfiasság és az erőszak témáját vizsgáló rendezése lett. Ádám, és legjobb barátja, Bálint bosszúhadjáratát követi a film, miután az egyik barátjukat véresre verik egy szórakozóhelyen.

A második helyezettnek járó díjat a Felhők felett című animációs film kapta, Hárshegyi Vivien képein keresztül az első szerelem emlékei és keservei elevenednek meg. A harmadik helyezett Karácsony Péter és a Vasárnapi emberrablás című munkája lett, melyben váratlan dolog történik, amikor Kaiser Bence újságíró egy épülő kastélyról készít drónfelvételeket.

Karácsony Péter (középen) és a Vasárnapi emberrablás színészei

A zsűri három különdíjat is kiosztott, a legeredetibb humor miatt Nagy Márton Így gyújtottam fel a barátnőmet a harmadik randinkon című alkotását méltatták, a legeredetibb dokumentumfilm a Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk lett, az Esszencia-díjban pedig Szucher Ágnes alkotása, a Szerelem a korona idején részesült.

A közönség szavazatai alapján megosztva nyerte el a közönségdíjat a Hogy ne győzzünk és a Vasárnapi emberrablás.

címlapkép: Hogy ne győzzünk