A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megtartott 4. Magyar Filmhéten február 8-11. között a Corvin moziban tekinthette meg a közönség a 2017-es év filmterméséből benevezett alkotásokat. 5 kategóriában 131 film versenyzett, melyek közül a Magyar Filmakadémia tagok február 11-e, vasárnap reggelig titkos szavazással döntötték el, hogy a 23 kategóriában mely 5-5 alkotást és alkotót jelölik a 3. Magyar Filmdíjra.

Igazi sztárparádé várható március 11-én, vasárnap este a Vígszínházban a 3. Magyar Filmdíj gálán. A jelöltek között olyan neves alkotók szerepelnek, mint Enyedi Ildikó, Antal Nimród, Mundruczó Kornél, Török Ferenc és Ragályi Elemér, vagy olyan ismert színészek, mint Balsai Móni, Tenki Réka, Petrik Andrea, Nagy Ervin, Rudolf Péter és Jordán Tamás. A díjak átadói is igen erős mezőnyt képviselnek: Nagy-Kálózy Eszter, Csákányi Eszter, Gryllus Dorka, Dobó Kata, Csányi Sándor és Anger Zsolt - hogy csak néhány nevet említsünk. A 3. Magyar Filmdíj átadó ünnepségét Seres Tamás forgatókönyvíró, televíziós rendező rendezi.

A nézők ma még voksolhatnak kedvencükre a Filmhét honlapján. Az erre szóló felhívás Kapcsolódó anyagaink között található. Vasárnap este az is kiderül hogy melyik alkotás nyeri a Közönségdíjat.